Jump to content
  • Welcome!

    Welcome to the Ford SYNC Forum!  Please sign in here or create an account here.



Recommended Posts

So got truck back from dealership today with sync update. Drove 10 miles home radio on all good.  Locked truck came back 6 hrs later radio still on.  Did master reset checked for updates via wifi and now it shows electric charge statues for a hybrid on dash. No radio controls or climate controls.  And the strang thing is the power deploy running boards don't work.  Any one with any idea would be great.  It's going back to ford again...... on monday thanks everyone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, if they had it and it's not working right, then they should do something about it.... might replace the APIM

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have a similar issue and was wondering if anyone had the same, what i believe happened was it had updated and messed something up. it now believes it is a hybrid. my steering wheel controls do not work and DAB radio does not load, in addition the backup camera now does not show. 

there is a message that shows saying emergency assistance is unavailable. i need help as local dealers need me are charging £195 just to diagnose not even help lol. has anyone had a similar issue? im not sure if im in the right thread however im quite new to forums. 

 

many thanks, Matt 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the dealer did that, then they should fix it... if you did the update from the owner.ford.com site (or wifi which is not reliable BTW), I think they should still fix for free.... 

BUT, if you did the update from a site that is not official, then you are on your own.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Matt,

I'm just curious.  Where did you download your update files from?    The Ford update site 'should' have used your VIN to be sure you get the correct files.  There's a helpline number on that download page you'll want to call for assistance (assuming they're even staffed right now)
If you were going for the V3.4 update from the Cyanlabs site there are multiple options the owner/updater has to choose from.  A wrong choice could probably cause what happened to you.  If I recall correctly there's a discussion forum attached to that site where you might find help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/5/2020 at 5:45 PM, matt_noakes said:

i have a similar issue and was wondering if anyone had the same, what i believe happened was it had updated and messed something up. it now believes it is a hybrid. my steering wheel controls do not work and DAB radio does not load, in addition the backup camera now does not show. 

there is a message that shows saying emergency assistance is unavailable. i need help as local dealers need me are charging £195 just to diagnose not even help lol. has anyone had a similar issue? im not sure if im in the right thread however im quite new to forums. 

 

many thanks, Matt 

 

HI Matt. What make, model and model year is your vehicle? And since you quoted Dealer assistance pricing in European currency, where are you located? Also, as Gadgetjq mentioned, where did you download this "update" from?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Custom Search

×