Jump to content
  • Welcome!

    Welcome to the Ford SYNC Forum!  Please sign in here or create an account here.



Recommended Posts

So here's my issue and I hope someone can lead me in the right direction, I have a 2014 mkz 2.0 eco, 140k miles, everything turned on fine, but after going reverse, image has lines going up and down but still can see the rear, and then drive it would black out, no matter if I went to park, it would remain black, after turning it off and on it would get the image back on, so I did a rest via the screen options cause holding power and seek forward wouldn't do anything, and after the reset it doesn't black out after reverse, however, now it remains with the reverse cam on when on drive or neutral or any other gear, I disconnected the battery also for almost 5 min but still messed up, doesn't black out now but I can't figure out why it doesn't go back to the normal display after reverse, please help, this car cost too much to ignore these issues

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, issacnewton82 said:

So here's my issue and I hope someone can lead me in the right direction, I have a 2014 mkz 2.0 eco, 140k miles, everything turned on fine, but after going reverse, image has lines going up and down but still can see the rear, and then drive it would black out, no matter if I went to park, it would remain black, after turning it off and on it would get the image back on, so I did a rest via the screen options cause holding power and seek forward wouldn't do anything, and after the reset it doesn't black out after reverse, however, now it remains with the reverse cam on when on drive or neutral or any other gear, I disconnected the battery also for almost 5 min but still messed up, doesn't black out now but I can't figure out why it doesn't go back to the normal display after reverse, please help, this car cost too much to ignore these issues

 

Hi issac. Sometimes a service appointment is necessary. You have done what you can as far as self-help (SYNC reset/battery disconnect).

 

Better to have it properly diagnosed than throw parts at it. My advice wold be to make a service appointment to have it taken care of.

 

Let us know how you make out and good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Custom Search

×